Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ξεχωρίζει από τη χρήση φρέσκων αρωματικών φυτών και βοτάνων που δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στα πιάτα, αλλά και στις φρέσκιες σαλάτες. Το ελληνικό κλίμα προσφέρεται για την ανάπτυξη αρωματικών φυτών, άλλωστε τα περισσότερα ήταν γνωστά και στην αρχαία Ελλάδα.
Στο “Αράζω….αρα Ζω!”, τα αρωματικά της ελληνικής φύσης που προσφέρονται απλόχερα στο Βέρμιο παίζουν τον κύριο ρόλο στη διαμόρφωση της κουζίνας του εστιατορίου μας.
Τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας, ο βασιλικός, η ρίγανη, ο δυόσμος, η μέντα, ο μαϊντανός, ο άνηθος, το σέλινο, το θυμάρι, το θρούμπι, το σχοινόπρασο, το δενδρολίβανο, χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις εκδοχές της ελληνικής κουζίνας. Αρωματίζουν το ψητό κρέας μας και τα σουβλιστά, αντισταθμίζουν τη γεύση των ψαριών, δίνουν γεύση στις σούπες μας, προσφέρουν ένταση στις σαλάτες, δημιουργούν εξαιρετικές σάλτσες και μαρινάδες.
Φέτα
Σαγανάκι
Μπουγιουρντί
Μελιτζάνα
Καυτερή πιπεριά
Πιπεριές Φλωρίνης
Ντολμαδάκια
Φασουλονταβάς
Τζατζίκι
Πάπρικα
Τουρσί
Σκουμπρί
Ρέγγα φιλέτο
Πανσέτα καπνιστή
Μπριζόλα καπνιστή
Ντοματοκεφτέδες
Κασεροκροκέτες
Τυροκροκέτες
Πατάτες