Το “Αράζω… άρα Ζω!” είναι μία πρωτοπόρα γαστρονομική πρόταση, που είχε την αφετηρία της στο Αρκοχώρι σαν “Αρκούδος” από τον έλληνα επιχειρηματία της εστίασης Ιωάννη Κρέξη, ο οποίος διέκρινε εγκαίρως τόσο την τάση για καλό και προσιτό φαγητό, όσο και αυτή προς την υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την τοπική ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Το συμπέρασμα αυτών των δύο τάσεων σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση της γαστρονομικής τέχνης, αλλά και της αισθητικής του ιδιοκτήτη είχε ως αποτέλεσμα της δημιουργία ενός μοναδικού νέου concept, στο οποίο ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη θέρμη.

Από τα ορεκτικά και τους παραδοσιακούς μεζέδες, έως και τα πιο εξεζητημένα πιάτα που προσφέρονται στο “Αράζω… άρα Ζω!” ο στόχος είναι κοινός.

Ποιοτικές τοπικές πρώτες ύλες, δουλεμένες και νόστιμες συνταγές, προσιτές τιμές και μάλιστα με το πιο φιλικό και επαγγελματικό σέρβις.

Συνδυάζοντας μοναδικά προιόντα από την τοπική γή και τους παραγωγούς της τα πιάτα του γίνονται προσιτά σε όλους. Το κρασί ξαναγίνεται το απαραίτητο ταίρι του φαγητού με μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές φημισμένες ετικέτες.

Το ούζο, η γράππα και το τσίπουρο ξανασμίγουν με την θάλασσα ή και με το βουνό. Το χαμόγελο μας δεν είναι πολυτέλεια μα ούτε και η πολυτέλεια είναι πολυτέλεια. Είναι απλά ο τρόπος μας.

Στο “Αράζω… άρα Ζω!” must αποτελούν τα σουβλιστά μας, η μοναδική σαλάτα “Αρκούδος” τα πιάτα κρετικών αλλά και οι προτάσεις με ψάρι.